Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

2024

 
♦♦♦
2.3. Kety dnes excelovala na výstavě. Moc sekety-veteran.jpg mi do Budějek nechtělo, tušila jsem silnou konkurenci, Ketka nebyla úplně v srsti (zarostlá jak škarpa, jen protrimovaná, takže chlupy měla megadlouhé, jen hodně prořídlé, hlavu se mi vůbec nepovedlo bezbolestně vytrimovat, tak jsem se na to vybodla). No nakonec jsem ale jela. Koupání po včerejším bahnotréninku jsem vynechala, jen jsem jí přejela nohy kartáčem, aby opadalo bahno... Nicméně i tak jsme slavily úspěch. Výhra to nebyla, kokarda.jpgvítězná fenka byla opravdu krásná a skvěle upravená i předvedená, ale i 2. místo je v tomto případě velký úspěch.
Posudek byl celkem stručný: 13letá fena správného rámce, krásná hlava, pevný hřbet, korektní úhlení, perfektní srst, úžasný temperament.
Pochvala za kondici a temperament od paní rozhodčí (a následně i od chovatelky) mě moc potěšila, bonusem byla krásná veteránská kokarda, Kety ocenila spíš hodinovou procházku kolem Pištína a Netolic.
 
♦♦♦
24.2. Vyrazily jsme si na dvojzkoušky do Jenštejna, aby si Ketynka vyzkoušela závodění v RO2. Oba parkury byly hezké, relativně jednoduché, bohužel obsahovaly prvky, které nemáme docvičené. Kety byla v pátek běhat po cvičáku, v neděli ráno na procházce, protože bylo nádherně a hloupě jsem si myslela, že by třeba mohla být utahaná a normální laugh. No neklaplo to. První parkur jsem ji ještě vcelku ukočírovala a bylo z toho hezkých 80 bodů a VD. Druhý parkur byl podobný a Kety měla pocit, že podruhé už to zná a odcvičí to sama a určitě rychleji, než se mnou wink Takže nesplněno s 49 body. Každopádně to bylo moc hezké odpoledne, pokecala jsem se známými a odpolko jsme si ještě udělaly malý výlet, na který jsem přibrala i Eris.
♦♦
Všem našim kamarádům, přátelům a příznivcům přejeme všechno nejlepší v Novém roce

2024.jpg

A jaký byl uplynulý rok?

Místy krásný, místy smutný, ostatně jako každý.

  smileyHned zpočátku roku jsme hlídali Ginu, která byla po těžkém úrazu v rekonvalescenci. Prvním pohledem si padly do oka s Eris a celých 10 dní si spolu úžasně hrály. Nakonec to bylo vcelku zásadní pro Lucčino rozhodnutí pořídit Gině parťačku.  
  heartKetynka oslavila v březnu své 12. narozeniny.
  broken heart21. června nás po úrazu navždy opustila Tessinka, naše chovatelská naděje. Zbyla po ní Eris, milá a šikovná fenka, která ovšem do chovu nezasáhne
  smileyKety i Eris se vrhly na nový sport - Rally obedience. Kety už se dostala do jedniček, a neoficiálně si zkusila i dvojkové parkury, Eris se stále připravuje na svou premiéru. Po smrti Tessinky se nám to trošku zkomplikovalo.
  yesKety excelovala i na výstavách, na klubovce další titul CCV, na mezinárodce dokonce BOV, má našlápnuto na titul klubového šampiona veteránů.
  smileyNa Silvestra jsme si parádně potrénovali s našimi brněnskými kamarády v Zahradišti, tentokrát jela jen Eris - Kety byla se zánětem ledvin doma na antibioticích a v klidové režimu
  heartNaše domácí odchovy oslavily narozeniny - na Apríla Éčka své první, v květnu Céčka 4., v červnu Áčka už 9., v srpnu Béčka 6. Všichni se mají dobře, jen Aisa se zkraje roku odebrala za duhový most
  heartV lednu oslavil náš externí Déčkový vrh své 2. narozeniny. Všichni dělají svým páníčkům radost, někteří taky nějaké starosti - Cocco měl autonehodu, ale naštěstí je po operaci zcela v pořádku.

 Archiv novinek