Jdi na obsah Jdi na menu
 

Vrh C PRT

*10.5.2019

Cudweed's Lancelot        x         Ety Kutcher-Chan

Původní nápad se štěnětem loni nějak neklapl - měli jsme poměrně závažné rodinné problémy, do toho stěhování a tak - prostě nebyla vhodná situace k výchově štěněte, nedokázala bych mu dát tolik péče a pozornosti, kolik by zasloužilo. Nádherná a miloučká Berettka po bolestném rozmýšlení  putovala do nové rodiny s podmínkou spolumajitelství - zadní vrátka, kdyby se náhodou už nepovedlo štěně od Ketky. Má se tam pravděpodobně lépe, než u nás, kde by momentálně těžce vlčila.  Výstavní i pracovní úspěchy prvního a hlavně druhého vrhu mě ale přesvědčily o tom, že Kety je nutné ještě jednou nakrýt a nechat si od ní fenečku (přesně podle hesla co má 4 nohy, musí se namnožit). wink Je v tom samozřejmě sentimentální touha mít doma svoji vlastní krev, zejména když vím, že Kety je opravdu celkem kvalitní fena hlavně po pracovní a zdravotní stránce.  Podmínky stále nejsou ideální, ale už jsou podstatně lepší, než loňskou zimu. 

Krycího psa jsem  našla v Německu - tentokrát jsem volila jinak. Dost bylo pracovních šampionů s rodokmenem v registru (u nás pak mají příslušnou část rodokmenu prázdnou), navíc v Rakousku trochu podceňují novou smrtelnou nemoc parsonů - Juvenilní encefalopatii, která se v rakouských chovech sporadicky vyskytuje. Cudweed's Lancelot je šampion několika států, má základní lovecké zkoušky, občas se objeví v lese na nějakém honu, ale věnuje se spíš agility. Zdravotní testy má v pořádku, kromě přenašečství SCA, což nás ale nemusí trápit, protože Kety je clear. 

10.5.  se narodilo 5 krásných štěňátek, 3 pejsci a 2 fenky

Deníček vrhu C                                       

   

 

img_1312.jpgCarl Edward

ČLP/PRT/3326

Hrubosrstý, tricolor,  skus nůžkový, chybí C2, v 40cm, BAER +/+

Maj. Veronika Písková, Praha

Eda je sebevědomý pohodář,  který si ale umí zjednat jasno. Je celkem klidný, ale když se rozdovádí, je ho dost. Dělá společnost věma jorkšírkám  Mie a Gucci a s pánečkem bude hlavně chodit na výlety a běhat (možná se dají i na poctivý canicross). Eda měl bohužel vinou svých loveckých choutek poměrně vážný úraz, takže z běhání nebude nic, bude pouze rodinným psem. Do chovu nezasáhne. 

 

img_1307.jpgCester

ČLP/PRT/3327

Broken, tricolor, skus nůžkový, plnochrupý, v 38cm, BAER +/+

Maj. Peter Siget, Bratislava

Chester je velmi kontaktní a mazlivý pejsek, jako první začal chodit na zavolání, je taky aportovací maniak. Původně měl jít k myslivci, ale nakonec to neklaplo, tak bude běhat agility v Bratislavě a terorizovat starší  jack russličku Zoe. Má silné lovecké vlohy, ale pilně se připravuje na svou agilitní dráhu, trénovat jezdí páníčci na Moravu a do Čech. 

 

img_1316.jpgCiao Chicco

ČLP/PRT/3328

Broken, tricolor, plnochrupý, skus nůžkový, v 35cm, BAER +/+

Maj. Erika Smigová, Kladno

Velmi sebevědomý pejsek, který má naprosto jasno ve svých prioritách. Bude poměrně blízko, v Kladně, a myslím, že se poměrně často uvidíme. Bude cvičit nejspíš sportovku, možná i obedience nebo něco, co ho bude bavit. Jezdí za námi pravidelně na cvičák v Hostivici.  Moc rád loví myši a se zvěří by si nejspíš taky dal říct. 

 

img_1320.jpgCesmína

ČLP/PRT/3329

Broken, tricolor, plnochrupá, skus nůžkový, v 35cm, BAER +/+

Cesmínka je něžňoučká princeznička vzhledem, ale povahou pořádná dračice. Svého parťáka yorka Coudyho  trochu šikanuje, ale  páníčci to celkem zvládají ukočírovat. . Bude zřejmě po vzoru Berettky další agilitní hvězdou západních Čech. Má silné lovecké vlohy, myši jí nedají spát. 

 

img_1307.jpgComtessa 

ČLP/PRT/3330   Chovná fena

Broken, tricolor, plnochrupá, skus nůžkový, v 35cm, BAER +/+

Tessa zůstává doma. Rozhodování bylo těžké, vyhrála tato jemná submisivní fenka, alespoň se tak donedávna jevila, ale věřím, že v naší smečce si příslušné postavení vydobyde. S věkem se z ní stala poměrně sebevědomá fenka s nádherným exteriérem, její slibnou výstavní kariéru přerušila covidová pandemie, nicméně i tak stihla vyhrát na klubové výstavě teriérů titul BOB a ČKŠ. Pracovní šampionka z ní dozajista nebude, , není to jednoduchý psík a pod vlivem rodinných problémů víceméně rok necvičila. Ale věřím, že se dostaneme obě do formy a nějaké zkoušky složíme. Minimálně lovecké by jí slušely, lovecké vlohy má parádní, hlásí zvěř i teplou stopu. 

 

 

 

 

 

 

Rubriky

Deníček vrhu C

Příspěvků: 0

Příspěvky

Krytí

15. 3. 2019

| Rubrika: Vrh C PRT