Jdi na obsah Jdi na menu
 

Vrh A PRT

  * 7.6.2014

 

 Rushill Morgan  x  Ety Kutcher-Chan

 

Rodokmen Maxe                                                  rodokmen Kety

 

 

Nakryto bylo 5. a 6.4. 2014. Štěňata jsou LOA/SCA/PLL clear po rodičích, oba rodiče mají také BAER test  oboustranně slyšící, a DOV - prostí dědičných očních vad

 7.6.2014  Kety přivedla na svět 3 štěňátka - 1 fenku a 2 pejsky. Moc se jí povedli. Porod zvládla statečně a úplně sama, byla jsem jen divákem. Ketka bere svou roli matky velice vážně a zodpovědně - venčit se chodí minimálně a násilím, a úzkostlivě si mimča střeží zejména před Shelbičkou, ale taky před Corou a kočkami, kteréžto její děti ale vůbec nezajímají .

Fotogalerie štěňátek najdete po rozkliknutí fotky 

 

 img_6408.jpgAisa Realgar

ČLP/PRT2587

Broken, tricolor, plnochrupá, těsný nůžkový skus, v 37 cm

Majitel: Michaela Kormanová, Rychnov nad Kněžnou

 

Aisa se narodila jako první, porodní váha byla úctyhodných 240g a mamince dala docela zabrat. Poměrně brzy se začala projevovat její pravá teriérská povaha. Je to celkem dominantní fena, která odmala šikanovala oba kluky. Se svou paničkou běhá agility a dělá společnici jejím rotvajlerům. 

Vzhledem ke své výšce je Aisa nechovná.

Aisa svou majitelku navždy opustila 15.6.2022 po krátkém boji se selháním ledvin.

        

 

img_8280.jpg

Arctic Snow Realgar

ČLP/PRT/2586

Tricolor, hrubý, plnochrupý, nůžkový skus, v 36cm

Maj. Adam Svoboda, Strakonice

 

Arctic snow alias Gery se narodil druhý v pořadí, s porodní váhou 220g. Byl nejmenší, ale velmi čilý a akční pejsek, co nezkazil žádnou legraci. Dlouho to vypadalo, že po zrušené rezervaci zůstane doma a začal dokonce se stopováním a záchranářským výcvikem, ale nakonec pracuje v lese. Má složeny zkoušky vloh a bezkontaktního norování, oboje v I. ceně s plným počtem bodů. Tím jeho zkoušková činnost končí, nicméně na naháňkách je vždy platným pomocníkem.  Na výstavě byl jednou, ale i přes své nesporné kvality do chovu nejspíš nezasáhne. 

      

img_6410--2-.jpg

Altair Realgar

ČLP/PRT/2585

Hrubý, tricolor, plnochrupý, skus nůžkový, v 37cm

Maj. Petr Havel, Pardubice

 

Altair alias Chuck byl posledním a největším štěňátkem s porodní váhou 250g. Je to kliďas a pohodář, Byl přirozeným vůdcem naší minismečky, urovnával spory mezi Aisou a Gerym, aniž se nechal vtáhnout do rvačky. Stal se "kavárenským povalečem" - nevěnuje se žádným cvičebním aktivitám, ale chodí s páníčkem na výlety, tůry a běhá u kola, což miluje. Je to opravdu velmi příjemný společenský pejsek, který nikde nedělá ostudu. 

Do chovu taktéž nezasáhne. 

 

Deníček štěňátek - od narození po odjezd k novým páníčkům

 

 

Příspěvky

Deníček vrhu A

19. 12. 2014

| Rubrika: Vrh A PRT

 

Porod

14. 8. 2014

| Rubrika: Vrh A PRT

 

Máme nakryto

17. 5. 2014

| Rubrika: Vrh A PRT