Jdi na obsah Jdi na menu
 

Ultra Quest Sky´s The Limit

Shelby

*27.10. 2004  ┼ 5.9. 2019img_3480.jpg

parson russel terier

 

Rodokmen

Výstavy - americká šampionka
 
ani netuším, co to vlastně má za titul
Nakonec u nás má titul CCV, protože vyhrála veteránskou kategorii na teriéří výstavě
 
Zkoušky - nemá žádné a nikdy mít nebude, Shelbička je specifický pejsek
Ve finále se pochlapila a  složila NW-DZ a canisterapeutickou zkoušku
 
 
 Shelbinka se k nám přistěhovala před Vánoci r. 2009 do smečky coby 5letá. Je to nádherná fenka importovaná z Ameriky (má tam spoustu titulů, ale v ČR je nechovná, poněvadž jí chybí důležitý zoubek), je to fakt krasavice, navíc je hodná a milá. V USA asi neměla na růžích ustláno, střídala tam majitele docela rychle, což ji trochu psychicky poznamenalo. Ale projevy separační úzkosti ji posléze přešly a dnes je to příjemný a stále veselý malý klaun. Prozáří každý náš den, denně nás pobaví nebo dostane nějakým svým špekem, který dokáže vymyslet jen ona.   Cvičí s ní synek Vítek pod mým odborným velením, docela úspěšně ji učí dogdancingové triky, já si ji půjčuju na agility a zkouším s ní běhat. Ne, že by jí to extra šlo, ale je u toho hodně veselá, takže šaškárny, které u toho nacvičuje, jsou jí promíjeny. 
Také se s ní  trochu věnuji noseworku, to je disciplína, ve které se našla - courá si po terénu, čuchá si, co chce, nikdo jí do toho nekecá (ona by ho beztak nenechala),  a když najde, co chci já, ještě dostane nějakou dobrotu. Je  z noseworku nadšená.
Mimo jiné složila také canisterapeutickou zkoušku a občas vypomáhá Ketynce nebo za ni  zaskakuje, když už je nejhůř. Od svých 13 let, kdy prodělala  mrtvičku, už k dětem nechodí, protože ohluchla a už si to tolik neužívá. Občas chodíme do domu seniorů a mazlení od dědečků a babiček ji bere pořád. 
Shelbička odešla za duhový most v září 2019 ve věku téměř 15 let. 
 

 

 

 

Příspěvky

Více o Shelby

26. 1. 2011

| Rubrika: Ultra Quest Sky´s The Limit