Jdi na obsah Jdi na menu
 

Minda, Mourinka a Tečka

26. 1. 2010

Minda

nar. přibližně  11.4. 1988 - 29.3. 2010IMG_1727.JPG

 

Minda byla se svým černým bratrem přinesena z útulku, takže datum narození jí vymyslel Vítek, aby taky mohla slavit, zejména s ním. Každopádně letos oslavila své 21. narozeniny. Je to už stařenka, myši momentálně nijak zběsile nechytá, řekla bych, že už na ně ani nevidí. Čich jí stále slouží skvěle, pečeného králíka na sporáku našla během chviličky a zpodsívala stejně rychle.  Je to šikulka. Dříve to byla striktně venkovní kočka, ovšem s postupem času ochabla tchánova pozornost a občasně otevřenými dveřmi se Minda vsublimovala do domu, nejčastěji k nám do obýváku. Sem tam se odloží v křesílku v 1. patře na chodbě, nějak se  jí zalíbilo. Pohybuje se rozvážně, jen s Isou občas ještě zalaškuje, nechá si od ní vískat srst na hřbetě, evidentně z toho mají požitek obě.

 

 

Minda nás navždy opustila 29.3. 2010 ve věku necelých 22 let

 

Tečka a Mourinka

nar.  5.7. 2009

 

 

Číčátka jsou odchovanci naší kamarádky Báry, která nám vyIMG_9785.JPGbrala 2 kočičky ze svého kočičího velkochovu. Přišla k nám 5. září ve věku lehce přes 8 týdnů a byla veliká přesně jako Isinčina hlava. Takoví roztomilí trpaslíci. Původní vtipná jména Krinda a Pinda se ohromně ujala a málem jim zůstala. Nakonec jsme kočkám vymysleli jména vcelku normální a přemluvili Vítka k přejmenování obou kočiček.  Mourka je mramorovaná krasavice, trošku plašší, ale zato přítulná a  mazlivá. Tečka, jak napovídá její jméno,IMG_9827.JPG je tečkovaná malá tygřice, prudce akční. Obě koťata mají být taktéž venkovní, ale nemůžeme odolat jejich krásným obličejíkům a minimálně jednou denně si dopřejeme domácí kino s kočičími hrátkami. Cherrinka je stále velmi řeší, ale kočičky jsou chytré a do společných hrátek se s ní nepouštějí. Isinka je řeší hlavně doma, ale v podstatě jim nechce ublížit, takže z ní už koťata mají srandu. Cora se je snaží pást a moc jí to nejde, jsou opravdu hbité a stále se jí stádečko rozbíhá :-D.

Cherry nakonec obě kočičky k naší veké lítosti úspěšně pořešila a přidala na své konto ještě bílého kocourka Mazlíka, bratříčka našeho Tygra. Od té doby všechny kočky doma bedlivě hlídáme a zavíráme, je-li v blízkosti Cherda.