Jdi na obsah Jdi na menu
 

Nedělní Roudnice

10. 5. 2009

Jak jsem říkala, v neděli vynecháme... Ale motivace byla docela silná a Martina do mě hučela, jak do nemocného koně, že se podíváme na agility a ring a když se příhodně dostaneme ke kruhu, vystavíme i psy... Tak jsme tedy jeli znova.

Ráno bylo trošičku normálnější, vstávali jsme skoro v 7 (jinak to skoro vypadalo, že si berem volno na to, abychom si zavstávali v 5), povenčili pejsky (nikdo se neserval) a vyrazili na další kolo. V Roudnici jsme se nějak rozprchli, já jsem sledovala  agility a hlídala pohyby ve výstavních kruzích. Martina se Šínem dorazila právě včas, tentokrát si ho předváděla sama. Ani s ní to za moc nestálo, snažila jsem se s Corčou vyskytovat kolem kruhu a provokovat ho hraním a občasným zaštěkáním, ale i to ho probralo jen krátkodobě, v podstatě jen do té doby, než zjistil, že za ní stejně nemůže. Nereagoval nijak ani na Martinovo volání, prostě byl docela smutný. I tak se ovšem americké rozhodčí líbil, dokonce později dostal nabídku ke krytí z Itálie. Mezitím jsme docela slušně zmokli při nedlouhé, ale dost prudké přeháňce.

V našem kruhu se s tím rozhodčí moc nezdržovala, takže velmi krátce po Šínovi byla na řadě zmoklá Corča. Bylo výrazně chladněji, takže byla o poznání živější a veselejší.  Předváděla se moc pěkně, v postoji i v pohybu, rozhodčí se moc líbila. Další 2 fenky, v zásadě velmi pěkné, se vůbec nepředváděly, v pohybu se ploužily, jedna dokonce chodila mimochodem. Nakonec se ale stejně nezadařilo, skončily jsme 3 s VD. Nicméně posudek je krásný a VD od Holanďanky mě těší taky.

Po vystavení jsme se odebraly k parkuru, kde se ovšem už začalo uklízet, bylo dobojováno. Stejně to vypadalo i na mondioringovém kolbišti, jedině na stadionu se čekalo na 2 háravé fenky. Takže jsme toho hodně viděli Po skončení závodu jsme se podívali aspoň na ukázku obrany border teriéra (dost dobré), tancování a policejní psovody(to byl taky silný zážitek). Lada Krejčová vymyslela krásnou sestavu pro 4 psy, Gábina s Hobčou se směla zúčastnit. Bylo to moc pěkné, relativně sehraní 4 belgičáci při tanci...  

Domů jsme nakonec jeli po 4. hodině. Dost dobré na to, že jsme vlastně vůbec nechtěli jet. Kamarádi u nás po večeři přesedli do svého autíčka a večer vyrazili k domovu. Pejsci byli všichni pěkně utahaní, spinkali ještě v pondělí.

Posudek z neděle (opět velmi volný překlad)

Hezká fena, kompletní chrup, nůžkový skus, dobře modelovaná hlava, maska by mohla být trošku intenzivnější, středně hnědé oko, elegantní stop, dobře utvářený nos, trochu širší uši, výborná pigmentace, hezký krk, dobře klenutý, dobře osvalený hřbet by mohl být trochu kratší, výborný postoj, vyvážené úhlení, dobře vyvinutý hrudník a předhrudí, výborná kostra, výborná srst s pěknou texturou a sytou barvou, výborný pohyb, příjemný temperament

 

 

Náhledy fotografií ze složky Roudnice nedělní